TIKLA ARA

4K Yayın

Galatasaray - Beşiktaş derbisi, Türkiye'de ilk kez 4K görüntü Kalitesi ile yayınlanıyor.


Digitürk 4K

4K

Yayın teknolojisinin ilk adımları atılıyor.

İki teknoloji devi Sony ve Digiturk bir ilki gerçekleştiriyor.

Spor dünyasının katılacağı özel bir etkinlik,

Galatasaray - Beşiktaş derbisi, Türkiye'de ilk kez 4K görüntü Kalitesi ile yayınlanıyor.

Türkiye'yi her zaman ilklerle tanıştıran Digiturk'le,

Yakın bir gelecekte 4K yayın teknolojisiyle buluşmaya hazır olun.

 

4K Nedir?

8 milyondan fazla pikselden oluşan (3840 x 2160 çözünürlük), bir başka deyişle Full HD'den dört kat daha fazla ayrıntı sunan görüntülerle izlediğiniz her şeyi gerçeğe yaklaştırır. Ekrana yakından baktığınızda piksellerin fark edilemeyeceği kadar net olduğunu göreceksiniz. Full HD TV'den dört kat daha ayrıntılı olan 4K Ultra HD TV görüntülerinin derinliği ve netliği, bir pencereden bakıyormuşsunuz hissi uyandırır. 8 milyondan fazla piksel görüntüleyen ekranın gerçekçiliği, uzanıp dokunmayı isteyeceğiniz seviyededir. Üretmesi zor kırmızılar, yeşiller ve maviler de dahil olmak üzere daha gerçekçi, daha koyu ve daha doğal gölgeler ve tonlar yaratır. Yüzler de tatmin edici doğallıktaki cilt tonlarıyla daha iyi görünür.

4K UHDTV, 2160p çözünürlüğü ile şu anki 1080p'yi ikiye katlıyor. İki kat daha uzun ve iki kat daha geniş olan 3840×2160 çözünürlüğü ile 8.1MP'lik bir görsel gösterebiliyor. Bugünkü HD ekranlar ise 2.1MP'lik bir görüntü sağlayabiliyor. "4K" terimi, dikey pikselleri saymak endüstri standardı haline gelmiş olsa da, yatay piksellerin sayısından bahsediyor.

8K'de ise 4K'nin iki katı olan 7680×4320 çözünürlüğüne ulaşıyorsunuz. Bir 8K'nın piksel sayısına ulaşabilmek için çift sıralı 4 tane HDTV'yi bir araya götürmeniz gerekiyor. 8K TV'ler, 33.2MP'lik bir resim gösterebiliyor.



Kategoriler:

Filmler   |   Diziler  |   Spor Yayınları   |   Çocuk Programları   |   Belgeseller   |   Yaşam ve Eğlence



Kategori: 

Konular: 4k nedir, digitürk 4k, lig tv 4k, 4k filmler, 4k diziler,

Hızlı Başvuru
Digitürk kampanya ve fiyatları hakkında bilgi almak, yeni üyelik başvurusunda bulunmak için formu doldurun, hemen sizi arayalım.